Allt avgörs nu i Copa América 2024 för de förlorande semifinalisterna, Kanada och Uruguay, som måste möta en sista utmaning för att nå prispallen. Kanadas väg till denna punkt innebär åtminstone att ett nordamerikanskt lag har tagit sig till sista etappen av denna turnering som hålls i USA. Tränaren Jesse Marsch kan vara stolt över sitt modiga lag, trots att de till slut förlorade mot de regerande Copa América- och världsmästarna, Argentina.

 

Kanada

Kanadas tränare Marsch summerade turneringen som att den gått “mycket bättre än någon av oss kunde ha föreställt sig,”. The Maple Leafs är redan den bästa prestationen från deras hemmakontinent, före värdlandet USA och Mexiko, och efter att bara ha förlorat två gånger mot Argentina i denna turnering, hoppas de nu på att kunna ta hem bronsplatsen.

 

Uruguay

Uruguays resa till denna punkt har byggts på en solid defensiv grund då de fram till sin semifinalförlust bara hade släppt in ett mål och gjort nio mål på fyra matcher i turneringen. Efter att ha förlorat med 1-0 mot ett Colombia med tio man i semifinalen under veckan, förbereder de sig nu för att delta i sin första bronsmatch sedan 2007.

 

Speltips

Här får Federico Valverde förtroendet som löst minst två skott i fyra av hans fem spelade matcher så här långt i Copa America. Uruguay är det bättre laget och bör komma till en hel det avslutslägen, och då kommer skottglada Valverde att vara inblandad. Speltipset här blir Valverde över 1.5 skott till 1.73 hos Nya Expekt.

 

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.